Výběr 10 kombi, se kterými zaručeně nešlápnete vedle

Nákupní rádce
6. Dec 2023
3924 zobrazení
Výběr 10 kombi, se kterými zaručeně nešlápnete vedle

Každá cesta je příběhem. A každé auto, které na onu cestu volíme, je mnohdy hlavním hrdinou těch příběhů. Kombi vozidla nabízí jedinečnou rovnováhu mezi funkcionalitou a stylem, dovedou udělat z každé cesty praktický zážitek. Jsou to auta, která se přizpůsobí vašemu životnímu stylu - ať už potřebujete prostor pro rodinu, pro volnočasové aktivity, nebo prostě jen hodně místa pro vaše každodenní dobrodružství.

Ale každá mince má dvě strany. Kombíky, ač ideální pro mnohé, přináší i své specifické výzvy a omezení. V tomto článku se podíváme třeba na to, co dělá dvě populární kombi vozidla - Volkswagen Passat a Škoda Octavia - tak oblíbenými, a zároveň se nebojíme ukázat i jejich potenciální slabiny.

1. Peugeot 508 SW: Francouzský šarm a nečekaný prostor

Peugeot 508 SW je jako ten stylový francouzský kolega, který vždycky přijde na party v těch nejmodernějších hadrech. Tohle auto má styl - od jeho ostrých linií až po tu typicky francouzskou eleganci. Ale není to jen o vzhledu; když otevřete kufr, dostanete téměř 530 litrů prostoru. To je jako malý byt v Paříži! Většinou na trhu narazíte na ojetiny s dieselem, benzínovky jsou skoro vzácnost a často z dovozu. Když hledáte, uvidíte spíš kombíky než sedany, ale obě verze jsou na trhu. Takovej pěknej kombík Peugeot 508 s automatem a dobrým dieselem, co nemá moc kilometrů, teď vyjde kolem 200 000 Kč.

Aktuální nabídka vozů Peugeot 508 >>>

2. Mazda 6 Combi: Spolehlivý parťák pro každodenní život

Mazda 6 je auto, které nekřičí o své přítomnosti, ale spíše příjemně šeptá o své kvalitě. S čistým a plynulým designem, který je typický pro značku Mazda, nabízí model 6 příjemný vzhled spolu s praktickými vlastnostmi, které byste očekávali od kombi. Kdybychom mluvili o prostoru, Mazda 6 Combi nabízí objem kufru až 522 litrů, což je více než dost pro rodinné výlety, nákupy, nebo dokonce převoz sportovního vybavení. Mazda 6 druhé generace je jako stará dobrá trojka od BMW, ale s předokolkou. Koupě ojetiny bývá často loterie, ale u téhle Mazdy se nemusíte bát - její podvozek je pevný jako skála.

Aktuální nabídka vozů Mazda 6 Combi >>>

3. Škoda Octavia Combi: Spolehlivý a prostorný společník

Škoda Octavia, ikoničtější auto bychom asi těžko hledali - silného společníka pro rodiny a ty, kteří hledají prostorné a cenově dostupné auto. S velkorysým prostorem v kufru a komfortním interiérem, je Oktávka ideální pro dlouhé cesty i každodenní dojíždění. Vyznačuje se vynikajícími jízdními vlastnostmi a širokou nabídkou motorů, od úsporných dieselových po dynamické benzínové verze. Přestože je Oktávka ceněna pro svoji všeobecnou spolehlivost, je na místě myslet na to, že ačkoliv je interiér prostorný, materiály a zpracování nemusí být na úrovni prémiových značek.

Aktuální nabídka vozů Škoda Octavia Combi >>>

4. Volvo V60: Skandinávský design a bezpečnost

Volvo V60 je jako bezpečný přístav ve světě automobilů. Mnoho z nás jistě vidělo následky drobných nehod na silnicích, kde mělo účast i V60. Drobnou nehodu v tom případě utržilo ale jen V60, protivník na tom byl většinou podstatně hůře. Tento model je známý svou vynikající bezpečností, což je charakteristické pro značku Volvo. Kombinuje elegantní skandinávský design s pohodlím a praktičností. Interiér je prostorný a kvalitně zpracovaný, nabízející pohodlnou jízdu i pro delší cesty. V60 přichází s objemem kufru okolo 529 litrů, což je více než dost pro většinu rodinných potřeb. Uživatelé ocení také jeho pokročilé bezpečnostní systémy a technologie. Slabší motorové varianty jsou zde skutečně slabší (konkrétně 1.6 v naftě) - nejsou tak dynamické, jak bychom mohli očekávat. Doporučení tedy zní - pokud máte možnost, sáhněte po silnější motorizaci.

Aktuální nabídka vozů Volvo V60 >>>

5. Audi A6 Avant: Kousek luxusu za rozumnou cenu

Máte v hledáčku Audi A6, které už má něco za sebou a na tacháči kolem 200 tisíc? Cenově se podobné modely hýbou od 300 - 500 tis. Kč. Ano, za cenu, která je srovnatelná s novou Škodou, můžete mít v garáži auto se znakem Audi. Co vás na A6 dostane, je její kombinace výkonu a komfortu. Třeba ten dvoulitrový TDI motor nabízí 130 kW se spotřebou pod 5 litrů na sto. S tím se nemusíte bát častých návštěv benzínek. A6 vypadá dobře a cítíte se v ní ještě lépe. Sedadla, palubní deska, vše působí prvotřídním dojmem. Díly jsou sice dražší ale s tím hold musíte počítat již při koupi. Ale celkově, pokud hledáte kousek luxusu za rozumnou cenu, tak A6 to splní.

Aktuální nabídka vozů Audi A6 Avant >>>

6. Ford Focus Combi: Všestranný společník

Tohle auto nabízí skvělou kombinaci praktičnosti, pohodlí a jízdních vlastností. Jeho interiér je prostorný a funkční, což z něj dělá ideální auto pro rodiny i pro ty, kdo potřebují mnoho prostoru pro zavazadla nebo volnočasové vybavení. Focus vyniká také svým odolným a dobře nastaveným podvozkem, který zajišťuje pohodlnou jízdu i na méně kvalitních silnicích. S objemem kufru okolo 575 litrů nabízí dostatek prostoru pro všechny vaše potřeby. Co se týče koroze, moderní modely Ford Focus jsou obecně dobře chráněné, ale u starších modelů je vhodné dávat pozor na známky koroze, zejména v oblasti spodku dveří a kolem blatníků.

Aktuální nabídka vozů Ford Focus Combi >>>

7. Volkswagen Passat Variant: Elegance a prostornost pro každodenní použití

Volkswagen Passat by mohl mít prostřední jméno eleganci a praktičnost. S jeho štíhlými liniemi a sofistikovaným designem, je to auto, které dovede zaujmout na první pohled. Jeho interiér je prostorný, nabízí dostatek místa pro pohodlnou jízdu i pro všechny potřeby. Motorová řada je široká, od úsporných variant až po výkonné motory, které uspokojí i náročnější řidiče. Nicméně, vyšší objem motoru, vyšší spotřeba paliva a u Passata dvojnásob - což je důležité zvážit při výběru. Ačkoliv je Passat známý svou spolehlivostí, často mají problémy s elektronikou a DSG převodovkami, což je dobré mít na paměti při prohlížení již starších kousků. Benzínové dvoulitry mají obvykle méně najeto a dost často jsou našlapané výbavou. U dvoulitrového TSI motoru bývá automat skoro vždycky. A když chcete čtyřkolku, tak si za to v závislosti na modelu připlatíte.

Aktuální nabídka vozů Volkswagen Passat Variant >>>

8. Mercedes-Benz E-class combi: Elegance s praktickým dotekem

Mercedes-Benz E-Class je o kombinaci stylu a praktičnosti. Ano, jeho interiér je detailně vyladěný a s kvalitními materiály, ale co je důležitější, nabízí dostatek prostoru pro všechny potřeby. S kufrem o objemu až 640 litrů je to auto, které zvládne velké nákupy i rodinné výlety bez problému. Pamatujte ale, že s tím mohou přijít i vyšší náklady - jak v pořizovací ceně, tak v údržbě. A pokud jste zvyklí na menší spotřebu paliva, může vás tenhle Méďa trochu překvapit. Ale pokud hledáte kombinaci komfortu a prostoru, tohle Éčko bude dobrou volbou.

Aktuální nabídka vozů Mercedes-Benz E-class Combi  >>>

9. Subaru Outback: Dobrodruh pro každý terén

Subaru Outback je to auto, které si říká: "Kam dnes pojedeme?" Jeho DNA je mixem praktičnosti a dobrodružství. S objemem kufru 559 litrů si můžete být jisti, že ať už plánujete rodinný výlet nebo expedici do neznáma, máte dostatek místa pro všechno. A nemusíte se bát zamazaných cest, Outback je doma i v terénu. Je pravda, že Subaru Outback není zrovna nejúspornější, když přijde na spotřebu paliva. Ale co dostanete na oplátku, je auto, které se nezalekne žádné výzvy. Přesto by měli potenciální majitelé brát v úvahu, že vyšší provozní náklady mohou být součástí pořizovacího balíčku.

Aktuální nabídka vozů Subaru Outback >>>

10. Škoda Superb Combi: Prostorný a funkční parťák

Škoda Superb často křičí: "Mám místo pro vše!" S obrovským kufrem o objemu 660 litrů, má pravdu. Je to auto pro ty, kteří potřebují prostor - a to hodně. Ačkoliv to není auto, které by vyvolávalo závist sousedů kvůli svému vzhledu, jeho funkčnost a prostornost jsou nepřekonatelné. A vzhledem k tomu, že soused ho má pravděpodobně taky, ničemu to nevadí. Je třeba si uvědomit, že ačkoliv Superb nabízí hodně za rozumnou cenu, některé interiérové materiály nemusí působit tak luxusně, jako u prémiovějších konkurentů. Ale pokud hledáte spolehlivé a prostorné auto, které vás nenechá na holičkách, Superb bude bude celkem jasná volba. A ani ty opravy na moc nevyjdou.

Aktuální nabídka vozů Škoda Superb Combi >>>

Závěr:

Takže, co jsme se naučili? Že výběr auta může být jako seznamka - někdy se zamilujete na první pohled, jindy zjistíte, že vaše sny o luxusním roadsteru se musí utkat s realitou dvou dětí, psa a hypotéky. Ať už máte v plánu cestovat světem nebo jen přežít každodenní dojíždění do práce, je důležité najít to auto, které bude sedět nejen do vaší garáže, ale i vám.

Na konci dne, ať už si vyberete cokoliv, pamatujte: auto je jen tak dobré, jak dobře se o něj staráte. A pokud se rozhodnete pro model, který má sklon k rzi, no... ujistěte se, že máte dobrou garáž nebo alespoň pláštěnku pro auto.

Šťastnou cestu a užijte si každý kilák!

test link

 

Rubriky
Nákupní rádce
Poradíme s výběrem vozu, náležitostmi prodeje či koupě vozu
Technika
Pomůžeme orientovat se v moderních technologiích osobních vozů
Cestování po Evropě
Povinné výbavy, rychlostní limity, mýtné či pokuty jednotlivých evropských zemí přehledně
Financování vozu
Různé možnosti financování nákupu nového i ojetého vozidla.
Novinky
Novinky a akce na webu UlovAuto.cz