Rozdíl financování ojetého auta: Chytrý úvěr vs. úvěr v bance

Financování vozu
1. Nov 2023
37737 zobrazení
Rozdíl financování ojetého auta: Chytrý úvěr vs. úvěr v bance

Když přichází čas na financování ojetého auta, je důležité zvážit různé možnosti dostupné na trhu. Dvě z hlavních možností jsou financování ojetého auta pomocí chytrého úvěru a tradiční úvěr v bance. Chytré financování je nový typ financování, kde si splátky nastavíte flexibilně podle své potřeby. Každá z těchto variant má své výhody a nevýhody, a v tomto článku se podíváme na rozdíly mezi nimi a proč by se mohlo vyplatit zvážit chytrý úvěr.

Rozdíl financování ojetého auta: Úvěr v bance vs. chytrý úvěr

Když přichází čas na financování ojetého auta, je důležité zvážit různé možnosti dostupné na trhu. Dvě z hlavních možností jsou financování ojetého auta pomocí chytrého úvěru a tradiční úvěr v bance. Každá z těchto variant má své výhody a nevýhody, a v tomto článku se podíváme na rozdíly mezi nimi a proč by se mohlo vyplatit zvážit chytrý úvěr.

Výhody úvěru v bance:

Nezávislost: Úvěr v bance vám dává volnost výběru vozidla. Můžete si vybrat jakékoliv ojeté auto od libovolného prodejce.

Více možností: Banky poskytují různé typy úvěrů, což vám umožňuje vybrat ten, který nejlépe vyhovuje vašim potřebám.

Nižší úroková sazba: V některých případech může úvěr v bance nabídnout nižší úrokovou sazbu, zejména pokud máte výbornou kreditní historii.

Nevýhody úvěru v bance:

Větší počáteční investice: Banky často vyžadují vyšší počáteční investici, což může být finančně náročnější pro některé zájemce.

Nekompletní služby: Úvěr v bance obvykle nezahrnuje pojištění ani servis. To znamená, že se o tyto aspekty musíte postarat sami.

Omezená flexibilita: Banky mohou mít přísnější požadavky na schválení úvěru a mohou být méně flexibilní ohledně nastavení splátek.

Chytrý úvěr: Výhody a rozdíly

Zatímco klasický úvěr má omezenou flexibilitu a neumožňuje  volitelně nastavit výši splátky předem, délku úvěru a možnost poslední navýšené splátky, Financování CHYTŘE nabízí větší kontrolu a možnost přizpůsobit úvěr podle vašich individuálních potřeb.

Můžete si zvolit nižší počáteční investici, snížit měsíční platby a mít více jistoty ohledně pojištění a servisu vašeho vozidla. To umožňuje mít plnou kontrolu nad financemi a ušetřit čas při hledání a uzavírání úvěrové smlouvy.

Například Volkswagen Financial Services nabízí Financováním CHYTŘE možnost pořídit prověřený ojetý vůz po operativním leasingu přímo od specialisty, ve skvělé kondici, výhodně a bez dlouhého vyřizování.


Nižší počáteční investice:
Chytrý úvěr od věrohodného poskytovatele vám umožňuje nastavit výši počáteční splátky a výši poslední navýšené splátky. To znamená, že můžete snížit svoji akontaci na pořízení vozidla a mít více financí k dispozici pro jiné potřeby.

Nízké měsíční platby: Flexibilita, kterou chytrý úvěr nabízí, umožňuje nastavit měsíční splátky, které se přizpůsobí vašim finančním možnostem. To vede k nižším měsíčním platbám a menšímu finančnímu tlaku.

Pojištění a servis zahrnuty: Chytrý úvěr zahrnuje často pojištění a předplacený servis na několik let dopředu. To přináší větší jistotu a ulehčuje plánování nákladů, protože víte, že máte zajištěny klíčové aspekty údržby a zabezpečení vozidla.

Možnost výběru na konci smlouvy: Na konci dohodnutého smluvního období máte možnost volby, co udělat s poslední splátkou. Můžete ji zaplatit jednorázově, rozložit na splátky za výhodných podmínek, nebo prodat vůz dealerovi a použít získané finanční prostředky na nákup nového vozidla.

 

Platí pro ojetá vozidla: Chytrý úvěr není omezen pouze na nová vozidla. Například u VW Financial Services jej můžete využít i při nákupu kvalitního ojetého auta se stářím do 5 let.

Tip na chytré financování na vozy Škoda, Seat, VW a Audi

Chytrý úvěr Financování CHYTŘE od Volkswagen Financial Services je jednoduchý, flexibilní a finančně výhodný způsob financování pro vaše ojeté auto. Nabízí nižší počáteční investici, snížené měsíční platby a zahrnuje pojištění a servis, což vám přináší finanční jistotu. 

Tato volba vám také umožňuje kontrolu nad svými měsíčními náklady a flexibilitu při rozhodování o poslední splátce. Vyberte si chytrý úvěr od VW Financial Services a učiňte moudré rozhodnutí pro financování svého ojetého auta, což vám ušetří čas a sníží finanční rizika.

Příklady nových aut s Financováním CHYTŘE

V rámci Financování Chytře od VW Financial Services jsou ke každému autu zahrnuty také tyto bonusy v ceně:

  • Servis zdarma na 5 let
  • Povinné ručení
  • Havarijní pojištění s 10% spoluúčastí a pojištění
  • skel s limitem 10 000,- Kč

Vybrané nabídky:

  • Doba splácení 24 až 60 měsíců
  • Akontace (Splátka předem) od 0% z ceny vozu. 
  • Poslední nerovnoměrná splátka činí 20 % až 60 % z pořizovací ceny vozu

Škoda Fabia │Měsíční splátka 3 273 Kč s DPH │Ambition 1.0 MPI
Fabia 4. generace v mnohém dospěla. Dáno je to už tím, že poprvé ve své historii na délku překročila hranici čtyř metrů a pár centimetrů získala i do šířky. V kombinaci s drobně sníženou výškou jí to po dvou úzkých a vysokých generacích dává opět vyváženější proporce.

Škoda Kamiq │Měsíční splátka 4 199 Kč s DPH │Ambition 1.0 TSI
Kamiq je zatím nejmenší člen SUV rodiny Škoda, přijíždí ale s prvky z vyšších segmentů. Škoda chce opět nabídnout „kus auta navíc,“ jak tvrdí už od dob Octavie. Chválíme prostorný interiér a nechybí chytré prvky, dnes už tak typické pro vozy mladoboleslavské značky. 

CUPRA Formentor │Měsíční splátka 7 243 Kč s DPH│1.5 TSI
O Formentor s patnáctistovkou je mezi zákazníky mimořádný zájem. A my se vůbec nedivíme. Bohatá výbava, silný ale úsporný motor, neotřelý vzhled a další zajímavé prvky, díky kterým je tohle auto trendy.

Článek byl vytvořen ve spolupráci s Volkswagen Financial Services.

Rubriky
Nákupní rádce
Poradíme s výběrem vozu, náležitostmi prodeje či koupě vozu
Technika
Pomůžeme orientovat se v moderních technologiích osobních vozů
Cestování po Evropě
Povinné výbavy, rychlostní limity, mýtné či pokuty jednotlivých evropských zemí přehledně
Financování vozu
Různé možnosti financování nákupu nového i ojetého vozidla.
Novinky
Novinky a akce na webu UlovAuto.cz