TOP 10 ojetých aut do 200 000 Kč na UlovAuto.cz

Nákupní rádce
23. Nov 2023
19921 zobrazení
TOP 10 ojetých aut do 200 000 Kč na UlovAuto.cz

Hledáte ojeté auto do 200 000 Kč a nevíte, kde začít? Vybrali jsme pro vás inspiraci 10 vozů pro město i rodinné cesty, které najdete v nabídce na UlovAuto.cz + tipy na nejlepší motory. Nissan Qashqai, Hyundai i40, Škoda Octavia a další – každý vůz nabízí své jedinečné výhody. Podívejte se na aktuální nabídky a najděte spolehlivého partnera na cesty i bez vysokého rozpočtu. 

1. Hyundai i40 (2011–2019):

Korejci svou práci odvedli správně, i40 má dobrou kvalitu zpracování a jen málo nedostatků. Ideální je rozšířený naftový motor 1.7 CRDi, ideálně od roku 2014, kdy bylo eliminováno sporadické praskání hlavy válců. Benzinové motory GDI jsou vzácnější a nevynikají spotřebou, spolehlivost jim však upřít nelze. Hyundai i40 se často se nachází ve variantě kombi, což je vyhledávaná volba. Rovněž je na výběr mezi manuální a automatickou převodovkou. Hyundai i40 je atraktivní pro ty, kteří hledají spolehlivý středně velký vůz s moderním designem a výbavou.

Aktuální nabídka vozů Hyundai i40 >>>

2. Škoda Octavia (3. generace, 2012–2019): 

Octavia třetí generace má vyladěnou nabídku motorizací a vybere si tak opravdu každý. Základním naftový motor o objemu 1,6 litru mnozí vnímají jako nástupce známé 1,9 TDI, i když technicky nemají nic společného. K dispozici jsou dále varianty 66 kW, 77 kW a 81 kW. Právě nejmenší diesel se pyšní výtečnou spolehlivostí. U benzinu byla základní motorizací 1.2 TSI s výkonem 77 a 81 kW. Jízdně je motor vlastně podobný novějšímu nástupci, sice není tak živý, má ale příjemnější zvuk. Vhodný je především pro klidnější řidiče a potěší příznivou spotřebou. U více ojetých kusů v rámci našeho rozpočtu se vyhněte automatické převodovce.

Aktuální nabídka vozů Škoda Octavia >>>

3. Volvo V60 (1. generace, 2010–2018):

Čisté zpracování, rozsáhlá bezpečnostní výbava a dobře vyvážený a bytelný podvozek dělají z tohoto Volva atraktivní volbu. V60 je kombi verze vycházející ze sedanu S60, oblíbená pro svůj elegantní design a praktičnost. Volvo je známé svým důrazem na bezpečnost a moderní technologie, což může být přitažlivé pro ty, kteří hledají sofistikovaný a nenápadný vůz. Nejoblíbenější motor mezi majiteli je legendární naftový pětiválec označený D5, ať už verzi o objemu 2,0 nebo 2,4 litru.

Aktuální nabídka vozů Volvo V60 >>>

4. Dacia Duster (1. generace, 2010–2017):

Jednoduché malé SUV, které si skvěle drží cenu, shánějte zejména benzinovým motorem 1.6 16V. Přistoupit lze i na naftový 1.5 dCi, ale buďte připraveni na větší investice do případných oprav. Duster je skvělé auto, pokud se o něj staráte, to znamená výměny oleje maximálně po 15 tisících bez ohledu na palivo, ideálně však klidně už po 10 tisících. Nemá tendence nijak zásadně korodovat, rozhodně ne více, než konkurenti. A s ohledem na absenci luxusní výbavy se v autě nemá moc co rozbít.

Aktuální nabídka vozů Dacia Duster >>>

5. Škoda Citigo (2011–2020)

Škoda Citigo se i po téměř 200 000 ujetých kilometrech osvědčuje jako spolehlivé a prostorně navržené městské auto s levným provozem. S výkonem 44 kW a spotřebou pod 5 l / 100 km je ideální pro hustý městský provoz. Ani spojka a převodovka nevykazují žádné notorické problémy. Absence některých moderních prvků, jako je start/stop systém, přispívají k dlouhé životnosti nejen baterie. Škoda Citigo představuje výhodnou ojetinu s nízkými provozními náklady. Alternativou ze stejné výrobní linky je Volkswagen Up! a u nás vzácný Seat Mii.

Aktuální nabídka vozů Škoda Citigo >>>

6. Nissan Qashqai (1. generace, 2006–2013)

Ojetý Nissan Qashqai byl v jednu dobu nejprodávanějším modelem kategorie crossoverů, kterou sám založil. Qashqai druhé generace potěší líbivým vzhledem, kvalitním interiérem a dobrým komfortem. Nissan ve své druhé generaci nabízel poměrně skromnou, ale dostačující paletu benzinových a naftových motorů. Facelift sice přinesl dva nové motory, počet nabízených pohonných jednotek ale naopak ztenčil. Na trhu ojetin se nejčastěji setkáte se základní benzinovou dvanáctistovkou.

Aktuální nabídka vozů Nissan Qashqai >>>

7. Ford Focus (3. generace, 2010–2019)

Jízdní vlastnosti Focusu jsou tradičně jeho silnou stránkou, vyvážené chování při ostré jízdě i pohodlné zdolávání nerovností českých silnic. Konstrukce podvozku s McPherson zavěšením vpředu a víceprvkovým řešením zadní nápravy poskytuje sebejistotu za všech okolností. V nabídce motorů doporučujeme benzinové 1.0 EcoBoost a 1.6 EcoBoost. Pro klidné řidiče je vhodná i 1.6 Ti-VCT, která se vyznačuje jednoduchou konstrukcí a spolehlivostí. Dieselové verze 1.6 TDCi a 2.0 TDCi jsou úsporné, ale pozor na pravidelnou výměnu oleje.

Aktuální nabídka vozů Ford Focus >>>

8. Renault Clio (4. generace, 2012–2020):

Clio patří mezi oblíbená městská auta, ačkoli se v Česku musí vypořádat s domácí Fabií. Přestože motor 1.2 TCe není bezproblémový, není třeba ho odsuzovat jen kvůli špatné pověsti. Většina problémů pramení z nedostatečné údržby a pouze městského provozu. Ideální kompromis mezi dynamikou a provozními náklady je motor 0.9 TCe. U něho se také hodně projeví vysokooktanový benzin. Mezi hlavní přednosti Clia patří vynikající antikorozní ochrana.

Aktuální nabídka vozů Renault Clio >>>

9. Nissan Juke (1. generace 2010 – 2019):

Malé SUV Nissan Juke je spolehlivé a zatím jsou známy jen minimální problémy. Většinou je dostupný s předním pohonem. Doporučeným motorem je diesel s výkonem 110 koní (dCi), naopak se vyhněte motoru 1.2 DIG-T! Nissan nabídne také spolehlivý podvozek, který si časem řekne jen o nové tyčky stabilizátoru a silentbloky ramen. Juke nabízí styl, spolehlivost a výkon pro ty, kteří hledají kompaktní SUV.

Aktuální nabídka vozů Nissan Juke >>>

10. Mitsubishi Lancer (9. generace, 2007–2017)

Legendární jméno a vzhled žraloka, to je poslední Lancer, který se objevil v Evropě. I když často přehlížený, nabízí odzbrojující spolehlivost. Když lancer, tak spíše benzin, ale prodával se i se známým dieselem 2.0 od Volkswagenu. Dobrý a spolehlivý základ je agregát 1.5 MIVEC, ten se vyráběl do roku 2010, kdy jej nahradil větší 1.6 MIVEC. Po jízdní stránce je větší a novější motor výrazně lepší při zachování spotřeby, je ale výrazně vzácnější.

Aktuální nabídka vozů Mitsubishi Lancer >>>

Rubriky
Nákupní rádce
Poradíme s výběrem vozu, náležitostmi prodeje či koupě vozu
Technika
Pomůžeme orientovat se v moderních technologiích osobních vozů
Cestování po Evropě
Povinné výbavy, rychlostní limity, mýtné či pokuty jednotlivých evropských zemí přehledně
Financování vozu
Různé možnosti financování nákupu nového i ojetého vozidla.
Novinky
Novinky a akce na webu UlovAuto.cz