Nejspolehlivější auta: Výběr TOP 10 modelů na UlovAuto.cz

Nákupní rádce
23. Nov 2023
20261 zobrazení
Nejspolehlivější auta: Výběr TOP 10 modelů na UlovAuto.cz

Hledáte spolehlivé auto, které vás nenechá ve štychu? Připravili jsme pro vás výběr top 10 nejspolehlivějších vozů, které máme v nabídce na UlovAuto.cz. Klíčem k úspěchu je vybrat ten správný motor. Od legendárního hybridu Toyota Prius po luxusní Mercedes třídy E a praktickou Škodu Octavia. Přečtěte si náš průvodce a vyberte si ideální auto pro bezstarostné a spolehlivé cestování. Včetně aktuálních nabídek!

1. Mazda CX-5: SUV s atmosférickým benzinem

Většina z majitelů Mazdy CX-5 generace KF (od roku 2017) volí atmosférický benzínový motor a není se čemu divit. Žádné turbo, žádné problémy. Při výkonu 200 koní je s poměrně těžkou CX-5 schopný jezdit i za 7 litrů! Po městě se motor jen převaluje okolo volnoběhu. Pokud však máte těžkou nohu, diesel už začne dávat smysl. Majitelé oceňují pevný a luxusní pocit, který jim CX-5 poskytuje. Automat je klasický planetový, takže se nemusíte bát výměny drahých spojek. Použitelnost v každodenním životě je skvělá a proti Škodě Kodiaq ušetříte i statisíce. Mazda přitom dříve dostala třeba led matrix světlomety.

Aktuální nabídka vozů Mazda CX-5 >>>

2. Mercedes Třídy E: Naftový polykač kilometrů

Vybírat dnes můžete z nespočtu ojetých exemplářů, které podle statistik i našich zkušeností patří mezi jedny z největších držáků vůbec. Kousky s nájezdem přes půl milionu kilometrů s původními motory jsou běžně k vidění. Doporučujeme vybírat ze 4. generace (2010 - 2016), pokud jdete čistě po provozních nákladech, ideální bude jedna z verzí základního dieselu o objemu 2,2 litru. Nemusíte se ale příliš bát ani naftové V6. Naopak některé benzinové motory a vzduchový podvozek Airmatic mohou vyžadovat vysoké výdaje.

Aktuální nabídka vozů Mercedes třídy E >>>

3. Škoda Kodiaq: Na velké SUV je spoleh

Skoda Kodiaq pravidelně figurující na seznamu nejspolehlivějších, se těší i podpoře dlouhodobějších majitelů, kteří chválí spolehlivost tohoto SUV z Kvasin. Ceny nejlevnějších ojetin poprvé spadly pod půl milionu a do popředí se dostala kvalitní konstrukce. Mezi negativa patří, že benzínový motor 1.5 TSI má problémy při plném zatížení a některé volitelné prvky by měly být standardem.

Aktuální nabídka vozů Škoda Kodiaq >>>

4. Suzuki Swift: Jednoduše spolehlivý hatch. Také mild-hybrid

Spolehlivé jsou všechny generace Swiftu, zejména ten současný Suzuki Swift, který se nabízí od roku 2017 a vyřešil problémy s korozí. Stále jej můžete pořídit i s pohonem všech kol, ten dnes nenabízí ani některá SUV. V nabídce i mild-hybridní verze, kdy máte jen malou baterii pod sedačkou a malý elektromotor pomáhající motoru. Existuje i výkonnější Swift Sport. Swift nedoporučujeme pouze na dálnici kvůli minimální hlukové izolaci. 

Aktuální nabídka vozů Suzuki Swift >>>

5. Škoda Octavia: Třetí, nebo čtvrtou generaci?

Třetí Octavia již prokázala své kvality coby ojetina. Čtvrtá generace se mechanickým základem od 3. generace neliší, novinky v aerodynamice ale zajišťují lepší stabilitu na dálnici. Je poháněna různými motorizacemi, včetně hybridu. Nové sedačky přinášejí vynikající komfort, zejména ty s certifikátem AGR. Výrazná zlepšení jsou patrná i ve spotřebě paliva, zejména u dieselů. Z výbavy také zmizely některé prvky – jako hi-fi Canton, parkovací asistent, panoramatický kamerový systém, sledování mrtvého úhlu i další věci. Proto je i starší Octavia III stále zcela relevantní.

Aktuální nabídka vozů Škoda Octavia >>>

6. Honda Jazz: Spolehlivost, zábava a variabilita

Honda Jazz patří k nejspolehlivějším vozidlům na trhu všech dob. Pohonné jednotky v praxi nabízely dvě dobré benzinové možnosti. Základ tvořil čtyřválec s objemem 1,2 litru a výkonem 57 kW, přičemž silnější varianta má objeme 1,4 litru a výkon 61 kW. Zajímavostí je, že oba motory mají dvě svíčky na válec. Vyznačují se také nízkou spotřebou paliva. Specialitou je také mimořádně variabilní interiér.

Aktuální nabídka vozů Honda Jazz >>>

7. Land Rover Discovery Sport: Stylovka docela žere, ale podrží

Land Rover Discovery Sport je vysoce schopné SUV, typicky s odolným 3litrovým naftovým motorem, který produkuje 296 koní a mohutný točivý moment. Na terénní SUV tak rychle zrychluje a je ideální pro dobrodružství v terénu. Navzdory vyšší ceně a spotřebě paliva je Discovery Sport spolehlivou volbou pro ty, kteří se chtějí vydat mimo vyšlapané cesty. Podmanivý je také jeho britský styl.

Aktuální nabídka vozů Land Rover Discovery Sport >>>

8. Toyota Prius: Nejspolehlivější a nejlepší hybrid

Jako nová byla srovnávána s levnější a rychlejší dieselovou konkurencí. Ceny Priusů ale spadly za pět let na méně než polovinu a najednou je to jinak. Toyota Prius, zejména ta třetí generace, se vyprofilovala jako mimořádně spolehlivá ojetina, která při dodržování základních zásad údržby bude nejen jezdit velmi úsporně a ještě mnoho let vydrží. Trvanlivé a kvalitní auto s nadčasovým designem.

Aktuální nabídka vozů Toyota Prius >>>

9. Renault Trafic: Překvapivě spolehlivý van

Renault Trafic III je cenově dostupná alternativa v segmentu dodávek a vanů. I když nemá tak propracovanou výbavu a interiér jako Volkswagen Multivan nebo Mercedes-Benz třídy V, překvapivě se ukazuje jako spolehlivější. A mnohem levnější. Doporučujeme motor 1.6 dCi Twin Turbo (výroba do 2018) pro jeho překvapivou sílu, úspornost a spolehlivost. Alternativně zvážit novější motor 2.0 Blue dCi, který vychází z odolné jednotky a má vodní mezichladič pro snížení emisí NOx.

Aktuální nabídka vozů Renault Trafic >>>

10. Honda Civic: Spolehlivý odjakživa, jen pozor na korozi

Honda Civic se prodává už v 11. generaci. Tyto modely jsou velmi oblíbené a řadí se na přední příčky žebříčků spolehlivosti. Všechny generace se pyšní početnými prodeji, nenáročností na údržbu a dlouhou životností. Nenarazíte na motor, který by byl problémový, naším tajným tipem je potom 1.8 i-VTEC a překvapivě také dieselová 1.6. Je to také jedno z mála aut dnešní doby, které vás bude bavit řídit. A servis zvládne každý mechanik. Interiér se u posledních generací snaží působit luxusně, což se mu v rámci třídy daří. Je také velmi variabilní, dozadu dáte dokonce i popelnici na výšku. Jen pozor na korozi u starších kousků.

Aktuální nabídka vozů Honda Civic >>>

Rubriky
Nákupní rádce
Poradíme s výběrem vozu, náležitostmi prodeje či koupě vozu
Technika
Pomůžeme orientovat se v moderních technologiích osobních vozů
Cestování po Evropě
Povinné výbavy, rychlostní limity, mýtné či pokuty jednotlivých evropských zemí přehledně
Financování vozu
Různé možnosti financování nákupu nového i ojetého vozidla.
Novinky
Novinky a akce na webu UlovAuto.cz