8 Tipů na dárky pro motoristu | Vánoce 2023

Nezařazeno
20. Nov 2023
434 zobrazení
8 Tipů na dárky pro motoristu | Vánoce 2023

Hledáte ten pravý vánoční dárek pro milovníka aut nebo pro někoho, kdo často sedí za volantem? Máme pro vás inspiraci na dárky, které potěší každého řidiče. Od cenově dostupných dárků až po ty náročnější. Ať už hledáte praktické pomůcky pro udržení auta v perfektním stavu nebo gadgety pro zpříjemnění dlouhých cest, až po nezapomenutelné zážitky za volantem.

1. Kamera do auta

Autokamera se už téměř stala nezbytným doplňkem pro každé auto. Na trhu je široká škála modelů, takže si můžete vybrat přesně takovou, která odpovídá potřebám obdarovaného nebo vašemu rozpočtu. Základní funkce kamery spočívá v poskytování důkazů při dopravních nehodách nebo pojistných událostech. Existují však i sofistikovanější modely s řadou dalších funkcí, jako je detekce radarů, zadní kamera, parkovací režim nebo časosběrný záznam pro ty, kteří si chtějí pohrát se záznamy ze svých cest.

Průměrné cenové rozpětí 1 500 - 5 000 Kč 

Na obrázku TrueCam H25

2. Kompresor do auta

Tento kompaktní a efektivní nástroj umožňuje snadno kontrolovat a udržovat správný tlak v pneumatikách – kdekoliv a kdykoliv. Správné nahuštění pneumatiky je klíčové pro bezpečnou jízdu, snížení opotřebení pneumatik a optimalizaci spotřeby paliva. Přenosný kompresor je jednoduchý na použití a lze ho mít stále po ruce v kufru auta, což je velmi praktické při cestování nebo v případě nouze.

Průměrné cenové rozpětí 400 - 3 000 Kč 

Na obrázku OSRAM RapidAIR essential

3. Alkohol Tester

Pro řidiče, kteří si občas dopřejí alkohol, je alkohol tester velmi užitečným dárkem. V České republice platí striktní pravidlo nulové tolerance alkoholu za volantem. To znamená, že i po vypití jednoho piva může řidič přijít o řidičský průkaz a navíc čelit vysoké pokutě. Alkohol tester je tedy nejen praktický, ale může také předcházet problémům tím, že řidiči umožní zkontrolovat si hladinu alkoholu před jízdou. Tento dárek tak může obdarovaného ochránit před nepříjemnými následky a zároveň podporovat bezpečnější silniční provoz.

Průměrné cenové rozpětí 400 - 2 000 Kč 

 

Na obrázku Sencor SCA BA50FC

4. Autochladnička

Autochladička připojitelná k autozapalovači je skvělý dárek pro ty, kteří často cestují autem (hlavně v létě). Tento praktický gadget se snadno vejde do auta a udržuje jídlo i nápoje chladné na dlouhých cestách. Napájí se přímo z autozapalovače, což zajišťuje konstantní chlazení. Případně existují i dostupnější modely bez nabíječky, které s pár chladícími vložkami nebo pytlíkem ledu udrží potraviny v chladu až 1-2 dny. Autochladička je ideální volbou pro pohodlné a osvěžující cestování.

Průměrné cenové rozpětí 1 000 - 4 500 Kč 

Na obrázku Compass 07119 Chladicí box 30l

5. Sada autokosmetiky

Téměř každého, kdo pravidelně jezdí autem a má své auto rád, chytne jednou za pár měsíců nutkání svého čtyřkolého mazlíka pořádně vypucovat a dát mu péči, kterou si zaslouží. Sety autokosmetiky většinou obsahují vše, co je potřeba pro důkladnou péči o auto, od šamponů a vosků po čističe interiéru a leštící hadříky. Obdarovanému tak nebude při jeho příští mycí seanci nic chybět.

Průměrné cenové rozpětí 1 000 - 1 500 Kč 

Na obrázku sada od Nanosol

6. Zážitek na 4 kolech

Co ale zaručeně ocení každý autíčkář, ať už jezdí s autem pracovně nebo se ve volném čase vrtá pod kapotou? Chvíli, kdy bude moct naprosto beztrestně jet tak, jak se mu jen zlíbí. Nebo v autě, ve kterém se jen tak neprojede. Na slevových a zážitkových portálech najdete širokou škálu zážitkových jízd – ve sportovních autech, školu driftu, ve formuli, offroad jízda. Každý autíčkář je na trochu něco jiného, ale nabídka zaručeně uspokojí i ty náročnější. 

Průměrné cenové rozpětí 800 Kč - 6 000 Kč 

Na obrázku jízda v supersportu od showcars

7. Sada obalů na pneumatiky

Tento dárek je vyloženě pro praktické motoristy. Obal ochrání pneumatiky před prachem a vlhkostí při skladování mimo sezónu, čímž pomáhají prodlužovat jejich životnost. Jsou snadno přenositelné a vhodné pro různé velikosti pneumatik, což činí z této sady praktického a užitečného pomocníka v každé garáži. Jen si dejte pozor, zda “váš” motorista nemá celoroční pneumatiky nebo nejezdí celý rok na zimních a opravdu každé období přezouvá. 

Průměrné cenové rozpětí 650 Kč - 1 500 Kč 

Na obrázku Škoda Sada obalů pro kompletní sadu kol 14-18 palců

8. Předplatné časopisu

Pro motoristické nadšence, kteří rádi sledují nejnovější trendy a informace ze světa automobilů, může být předplatné auto-moto časopisu ideálním vánočním darem. Časopisy v této kategorii nabízejí bohatý obsah, od recenzí nejnovějších modelů aut, přes reportáže z motoristických akcí, až po rady a tipy pro údržbu a tuning vozidel. Předplatné zajišťuje, že obdarovaný bude mít pravidelný přísun těchto informací (ať už do schránky nebo elektronicky) a váš dárek mu bude dělat radost i několik měsíců po Vánocích.  

 

Na obrázku časopisy Svět motorů, AUTO TIP KLASSIK a Auto TIP

Rubriky
Nákupní rádce
Poradíme s výběrem vozu, náležitostmi prodeje či koupě vozu
Technika
Pomůžeme orientovat se v moderních technologiích osobních vozů
Cestování po Evropě
Povinné výbavy, rychlostní limity, mýtné či pokuty jednotlivých evropských zemí přehledně
Financování vozu
Různé možnosti financování nákupu nového i ojetého vozidla.
Novinky
Novinky a akce na webu UlovAuto.cz