7 nejlepších terénních vozů na UlovAuto.cz

Nákupní rádce
6. Nov 2023
3884 zobrazení
7 nejlepších terénních vozů na UlovAuto.cz

Nabídka terénních vozidel, která udělá život dobrodružstvím. Posouvají hranice nejen v terénu, ale také výkonem, luxusem a praktičností. Od legendárního Nissanu Navara, přes luxusní Mercedes-Benz třídy G, dobrodružný Jeep Gladiator, až po famózní INEOS Grenadier. Sedm opravdových offroadů, která najdete v nabídce na UlovAuto.cz. Žádná módní SUV.

1. Třída Mercedes-Benz třídy G

Mercedes-Benz třídy G zůstává věrný svým hranatým a ikonickým tvarům. Interiér přináší více prostoru a luxusu, ale zachovává nízkou střechu a pocity offroadového vozu s vysokými sedadly. Ačkoliv technologie některých prvků může působit zastarale, třída G si zachovává svůj nezaměnitelný šarm. Při jízdě nabízí standardní motor V8 brutální výkon a chraplavý zvuk. Zámky dveří zní jako muškety už od 1. generace. Jízdní vlastnosti jsou tuhé a těžké, což je opět součástí přitažlivého DNA. Mercedes-Benz třídy G je jedinečným spojením luxusu, robustnosti a vintage designu.

Aktuální nabídka vozů Mecedes-Benz Třídy G >>>

2. Jeep Gladiator

Gladiator sdílí design s menším Wranglerem, největší změny jsou v jeho zadní části, kde najdeme prostornou nákladovou korbu. S extrémně dlouhým rozvorem se v terénu musí správně odhadovat, ale na silnici se chová lehce a dynamicky. V interiéru nabízí komfort a moderní výbavu. S možností odmontovat části karoserie se dá využít i pro letní výlety s nebem nad hlavou. Uveze náklad o hmotnosti až 725 kg a utáhne přívěs s hmotností až 3470 kg. K tomu mu pomáhá silný naftový šestiválec. Navíc je docela raritní. Tohle auto si rozhodně bude držet svou cenu.

Aktuální nabídka vozů Jeep Gladiator >>>

3. Ford Ranger 

Ford Ranger nové generace přináší moderní vzhled a technologickou výbavu. Výraznější design, včetně LEDkových světlometů, mu dává dojem luxusního pick-upu. Uvnitř je moderní interiér s velkým dotykovým displejem. Výhodou zůstává jeho pracovní schopnost s nosností až 1,1 tuny. S třílitrovým naftovým šestiválcem nabízí dobrou dynamiku a nízkou spotřebu. Ford Ranger Wildtrak je špičkovou volbou pro ty, kteří potřebují pracovní i stylové vozidlo.

Aktuální nabídka vozů Ford Ranger >>>

4. Toyota Hilux

Největší legenda mezi pickupy. Hilux si od první generace drží status nezničitelného auta číslo jedna. Denně slouží milionům lidí, od džunglí po pouště. Dnes už však nejde jen o pracanta, na jeho palubě můžete mít vše, co v autě vyšší střední třídy. Nejvýznamnější novinkou nového Hiluxu je také nový čtyřválcový turbodiesel o objemu 2,8 l. Je dostupný se 6 st. manuálem nebo příplatkovou 6 st. automatickou převodovkou. Nechybí samosvorný diferenciál.

Aktuální nabídka vozů Toyota Hilux >>>

5. Nissan Navara

Pick-upy už nejsou pouze drsnými pracanty, zákazníci očekávají i trochu pohodlí. Nissan Navara zůstal přesně na půli cesty mezi drsností pick-upů a komfortem SUV. Nabízí silný a úsporný agregát a rozměrnou korbu. Oproti SUV sice trochu drncá, ale se všemi nástrahami si bez potíží poradí a nezůstane sedět na břiše i přes značné rozměry. V případě potřeby je navíc možné sepnout redukci a uzávěrku zadního diferenciálu. Navara je tak dobrá, že na jejích základech vznikl také Renault Alaskan a dražší Mercedes třídy X.

Aktuální nabídka vozů Nissan Navara >>>

6. Suzuki Jimny

Nová generace malého Suzuki Jimny se vyrábí od roku 2018, trh ale ještě není nasycen, ba právě naopak. Tohle auto má ten výjimečný status instantní klasiky, která stojí více než v ceníku, jen co opustí autosalon. Brzy po uvedení na evropský trh se na něj začala vztahovat zdejší vysoká ekologická pokuta (stačil k tomu motor 1.5 VVT) a Suzuki bylo nucené prodej ukončit. Pak se Jimny vrátilo, tentokrát pouze v užitkové verzi N1, jenže celosvětová poptávka po Jimny daleko převyšuje výrobní kapacity Suzuki a na Česko vyšlo jen několik kusů. Nedivíme se, že jeho styl a terénní vlastnosti jsou tak žádané. Vlastně i starší generace si skvěle drží cenu.

Aktuální nabídka vozů Suzuki Jimny >>>

7. INEOS Grenadier

Na závěr opravdová specialita a auto snů. Grenadier spojuje britský design s německou technickou precizností. Má robustní rámovou konstrukci a spolehlivé motory. Prototypy absolvovaly více než 2 miliony ostrých kilometrů v různých klimatických podmínkách včetně Afriky, Ameriky a Austrálie. Využívá nejlepší komponenty, jako jsou nápravy Carraro, osmistupňová převodovka ZF a sedadla Recaro. Šestiválce BMW 3.0 v benzinové i dieselové verzi poskytují vysoký točivý moment při nízkých otáčkách, což je důležité pro jízdu v terénu.

Aktuální nabídka vozů INEOS Grenadier >>>

 

Rubriky
Nákupní rádce
Poradíme s výběrem vozu, náležitostmi prodeje či koupě vozu
Technika
Pomůžeme orientovat se v moderních technologiích osobních vozů
Cestování po Evropě
Povinné výbavy, rychlostní limity, mýtné či pokuty jednotlivých evropských zemí přehledně
Financování vozu
Různé možnosti financování nákupu nového i ojetého vozidla.
Novinky
Novinky a akce na webu UlovAuto.cz