7 nejlepších elektrických a hybridních vozů na UlovAuto.cz

Nákupní rádce
6. Nov 2023
4648 zobrazení
7 nejlepších elektrických a hybridních vozů na UlovAuto.cz

Objevte nejlepší elektro a hybridní vozy roku 2023, které najdete u nás na UlovAuto.cz. Přinášíme přehled špičkových modelů od Škody Enyaq po Mini Cooper SE, které kombinují inovativní technologie, vynikající výkon a šetrnost k životnímu prostředí. Zjistěte, které elektromobily, hybridy a plug-in hybridy se v tomto roce staly etalony v oblasti moderních pohonů.

1. Škoda Enyaq 82 kWh 150kW 

Škoda Enyaq s označením iV 82 je čistě elektrické SUV, které se může pyšnit vysokou kapacitou baterie o hodnotě 82 kWh, se kterou dosahuje výkonu 150 kW a dojezdu až 440 km. To zajišťuje více než dostatečný výkon pro každodenní potřeby. 

Dále je Škoda Enyaq iV 82 také známá svými inteligentními funkcemi, které usnadňují řízení a nabíjení tohoto elektromobilu. Kombinace výkonu a chytrých technologií činí Enyaq iV 82 atraktivním výběrem pro ty, kteří hledají spolehlivý, prostorný a ekologický způsob dopravy.

2. BMW iX1 xDrive30

BMW X1, konkrétně verze iX1 xDrive30, je vybaveno silným elektromotorem, který poskytuje výkon až 220 kW (300 koní) a dostatečný kroutící moment pro rychlé rozjezdy. Díky baterii s kapacitou 62 kWh nabízí tento elektromobil také dojezd až 438 km, který uspokojí i náročné uživatele. 

Navíc je vybaven nejmodernějšími technologickými prvky, jako je digitální palubní deska, infotainment systém BMW iDrive a mnoho dalších funkcí, které zajišťují pohodlí a bezpečnost během jízdy. BMW X1 iX1 xDrive30 je tak vynikajícím příkladem spojení luxusu, výkonu a ekologie, který může oslovit široké spektrum motoristů.

3. Mercedes-Benz EQS 580 4MATIC

Mercedes-Benz EQS EQS 580 4MATIC je elektrická vlajková loď značky v podobě velkého SUV. Reprezentuje tak krále pohodlí a klidu na silnici. Budoucnost elektrické mobility, která zajišťuje bezstarostnou a pohodlnou jízdu s nulovými emisemi. Výbava vozu zahrnuje mj. kožená křesla s funkcí odvětrávání a vyhřívání, masážní funkce a měkoučký polštářek u opěrky hlavy, který láká k relaxaci. 

Díky elektrickému pohonu je provoz SUV nesmírně tichý, což vytváří bezkonkurenční klid během jízdy. Mercedes EQS SUV je vybaven silným elektromotorem s baterií o kapacitě 108 kWh, což mu zaručuje dojezd přes 500 kilometrů v kombinovaném provozu. Rychlonabíjení je navíc opravdu výkonné. 

4. Lexus RX 350h 2,5 350h 4×4 Comfort

Lexus RX 350h přináší jedinečně příjemný požitek z jízdy v podobě tichého a pohodlného SUV s hybridním pohonem. Kombinace benzinového čtyřválce a elektromotorů vytváří dostatek výkonu a současně zajišťuje nízkou spotřebu paliva. 

Nová generace RX nabízí prostornou kabinu s kvalitními materiály a moderním infotainmentem. Výbava vozu je bohatá, ať už jde o bezpečnostní prvky nebo pohodlí. Jízda v Lexusu RX je klidná, komfortní a tichá, ačkoli se dokáže také rychle rozhýbat, což ocení každý řidič. Navzdory nižšímu zavazadlovému prostoru a omezeným možnostem individualizace patří Lexus RX 350h mezi nejlepší volby mezi prémiovými SUV.

5. Mitsubishi ASX 1.3 6MT M-HYBRID INTENSE+ TEMP

Mitsubishi ASX, přeznačkovaný Renault Captur, přináší skvělé vlastnosti s nízkou spotřebou díky hybridnímu pohonu a výbornou ergonomii interiéru. I přes jisté designové kontroverze zůstává jeho podstata zachována – bytelné a atraktivní SUV.

Plug-in hybridní model sice přichází s poměrně vysokou cenou, což ho staví do nevýhody proti ekvivalentu od Renaultu, Mitsubishi však nabízí rozšířenou 5 letou záruku a prestižnější image. Dojezd čistě na elektřinu dle WLTP v kombinovaném cyklu činí 50 km, což vlastně většinou stačí. A pokud potřebujete dál, jistí to benzíňák.

6. Hyundai IONIQ 5 77kWh Style Premium 4x4

IONIQ 5 je jedním z nejmodernějších elektromobilů vůbec a světové auto roku 2022! Při živém setkání je to trochu zvláštní elektromobil, protože velikostně připomíná menší SUV, ale má proporce hatchbacku. S modelovým rokem 2023 se také v Evropě začal prodávat s volitelnými kamerami nahrazujícími skleněná zpětná zrcátka. S novější 77kWh baterií slibuje dojezd až 485 čistě elektrických kilometrů. Výkon 239 kW je potom opravdu působivý, navíc ve spojení s pohonem všech kol.

7. Mini Cooper S Cooper SE

Elektrický Mini Cooper SE nabízí zejména svižnou a stylovou jízdu po městě. S výkonem 135 kW a dojezdem přes 200 km na jedno (extra rychlé) nabití je skvělou volbou pro denní dojíždění. Navíc nabízí moderní interiér a špičkovou kvalitu zpracování.

I přes nesporné kvality je cena Mini Cooper SE vyšší, což může být překážkou pro některé zájemce. Pokud však hledáte stylový elektromobil pro město s pohotovou akcelerací, Mini Cooper SE vlastně nemá konkurenci. Je to zábavná a elegantní volba pro ty, kteří chtějí elektromobil s osobností.

Rubriky
Nákupní rádce
Poradíme s výběrem vozu, náležitostmi prodeje či koupě vozu
Technika
Pomůžeme orientovat se v moderních technologiích osobních vozů
Cestování po Evropě
Povinné výbavy, rychlostní limity, mýtné či pokuty jednotlivých evropských zemí přehledně
Financování vozu
Různé možnosti financování nákupu nového i ojetého vozidla.
Novinky
Novinky a akce na webu UlovAuto.cz