Financování ojetého vozu: Benefity a co vše může být v ceně

Financování vozu
1. Nov 2023
16340 zobrazení
Financování ojetého vozu: Benefity a co vše může být v ceně

Nákup ojetého auta může být rozumným rozhodnutím, zvláště pokud hledáte cenově dostupnou alternativu k novým vozidlům. Nicméně, financování ojetého vozu může být komplikované, a mnozí z nás se obávají skrytých nákladů a nepředvídatelných problémů. V tomto informativním článku se podíváme na benefity i nevýhody koupě ojetých vozidel na splátky a dozvíte se, co vše může být zahrnuto v ceně. 

Výhody financování ojetého vozu

Financování ojetých vozů má řadu výhod, které mohou usnadnit proces nákupu a poskytnout vám více flexibilitu:

Nižší počáteční investice: Jeden z hlavních benefitů financování ojetého vozu spočívá v nižší počáteční investici. Ojetá auta mají tendenci být cenově dostupnější než nová vozidla, což znamená nižší akontaci.

Nižší měsíční platby: Díky nižším cenám ojetých vozů se můžete těšit také na nižší měsíční platby. Ideální, pokud chcete udržet svůj měsíční rozpočet v rámci určité hranice.

Rychlý výběr: Na trhu s ojetými vozy je mnoho možností, takže si můžete vybrat vozidlo, které perfektně vyhovuje vašim potřebám a preferencím.

Nižší depreciace: Nová vozidla ztrácejí hodnotu velmi rychle, což se u ojetých vozů neděje tak prudce. To znamená, že investice do ojetého vozu bývá obvykle dlouhodobě stabilnější.

Dostupnost rozšířených garancí: Mnoho ojetých vozů stále spadá pod výrobcem poskytované záruky nebo nabízí možnost zakoupení rozšířené záruky, což poskytuje větší jistotu.

Co může být zahrnuto v ceně financování

Při financování ojetého vozu se můžete setkat s různými možnostmi, které mohou být zahrnuty v ceně. Zde je několik prvků, které mohou být součástí nabídky:

Servisní prohlídka: Někteří prodejci mohou zahrnovat servisní prohlídku zdarma nebo za zvýhodněnou cenu jako součást financování. To může být užitečné pro udržení vozidla v optimálním stavu.

Záruka: Některé ojeté vozy mohou být prodávány s rozšířenou zárukou, což vám poskytuje ochranu před neočekávanými opravami.

Pojištění: Některé finanční instituce nabízejí možnost zahrnout pojištění do měsíčních splátek. To může být pohodlné a zjednodušit vaše finanční záležitosti.

Předplatné servisní smlouvy: Některé automobilky nabízejí předplacené servisní smlouvy, které pokrývají pravidelný servis a údržbu vozu.

Finanční služby: Například u VW Financial Services můžete získat výhody, jako jsou nízké měsíční splátky včetně pojištění, předplacený servis zdarma a další.

Klasický úvěr vs. financování CHYTŘE

Zatímco klasický úvěr má omezenou flexibilitu a neumožňuje vám volitelně nastavit výši splátky předem, délku úvěru a možnost poslední navýšené splátky, Financování CHYTŘE nabízí větší kontrolu a možnost přizpůsobit úvěr podle vašich individuálních potřeb. 

 

KLASICKÝ ÚVĚR

FINANCOVÁNÍ CHYTŘE

Volitelná výše úvěru

Volitelná výše splátky předem

Volitelná délka úvěru

Možnost poslední navýšené splátky

X

Předplacený servis zdarma

X

 

Můžete si zvolit nižší počáteční investici, snížit měsíční platby a mít více jistoty ohledně pojištění a servisu vašeho vozidla. Tato volba vám umožňuje mít plnou kontrolu nad financemi a ušetřit čas při hledání a uzavírání úvěrové smlouvy.

Pokud hledáte chytrý způsob financování ojetého vozu do 5 let stáří, doporučujeme zvážit Financování CHYTŘE od VW Financial Services. Toto nové výhodné financování umožňuje přizpůsobit si měsíční splátky podle vašich potřeb a zahrnuje několik výhod:

Nízké měsíční splátky včetně pojištění: Můžete si nastavit výši počáteční splátky, délku smlouvy a výši poslední navýšené splátky tak, aby vám vyhovovala. Pojištění je zahrnuto v měsíční platbě.

Lepší, výkonnější či vybavenější vůz: Díky nízkým měsíčním splátkám můžete pořídit lepší auto za stejnou měsíční platbu.

Není nutné se vydat z úspor: Financování CHYTŘE vám umožňuje pořídit si vůz bez velkého zásahu do vašich úspor.

Možnost poslední navýšené splátky: Máte možnost rozhodnout, jakou výši bude poslední splátka, což vám dává flexibilitu při plánování budoucích financí.

Výběr ze 3 možností vypořádání poslední navýšené splátky: Na konci smluvního období máte tři možnosti, jak naložíte s poslední splátkou: můžete ji zaplatit jednorázově, rozložit ji na splátky za výhodných podmínek nebo vůz prodat dealerovi a použít získané prostředky na akontaci nového vozu.

Platí pro nové i ojeté vozy do 5 let stáří: Tato forma financování není omezena pouze na nová vozidla, což znamená, že můžete využít tuto výhodu i při nákupu kvalitního ojetého vozu.

Podnikatelé mají nárok na vrácení DPH: Pro podnikatele může být tato možnost zvláště výhodná, protože mohou mít nárok na vrácení DPH.

Jak nastavit financování CHYTŘE

Nastavení Financování CHYTŘE je snadné a umožňuje vám flexibilně přizpůsobit vaše splátky podle vašich potřeb. Následující kroky vám ukážou, jak na to:

Zvolte si parametry úvěru: Na začátku se rozhodnete, kolik chcete zaplatit předem (0-40 % z ceny vozu), jakou chcete mít poslední navýšenou splátku (20-60 % z ceny vozu) a délku financování (2-5 let).

Plaťte měsíční splátky a jezděte: Po vyřízení všech formalit můžete vyrazit na cestu ve svém novém voze. Každý měsíc budete platit smluvené nízké splátky včetně pojištění, což vám usnadní plánování a budoucí náklady.

Rozhodněte se, jak naložíte s poslední splátkou: Na konci smluvního období budete mít tři možnosti, jak vypořádat poslední navýšenou splátku:

  • Zaplatit ji jednorázově ze svých úspor.
  • Požádat o rozložení této splátky a vůz dále splácet za výhodných podmínek.
  • Prodat vůz dealerovi a získané prostředky použít na akontaci nového vozu.

Předplacený servis zdarma

Jedním z klíčových benefitů Financování CHYTŘE je možnost získat předplacený servis až na 5 let zdarma. Tento servis zahrnuje:

  • Servis vozu v autorizovaném servisu.
  • Ochrana před inflací s fixními cenami za opravy a náhradní díly.

To znamená, že můžete mít jistotu, že váš vůz bude vždy v optimálním stavu, a to za pevně stanovenou cenu. S Financováním CHYTŘE tak můžete jezdit s klidem a vědět, že každý rok ušetříte na servisování vašeho vozu.

 

Článek byl vytvořen ve spolupráci s Volkswagen Financial Services.

Rubriky
Nákupní rádce
Poradíme s výběrem vozu, náležitostmi prodeje či koupě vozu
Technika
Pomůžeme orientovat se v moderních technologiích osobních vozů
Cestování po Evropě
Povinné výbavy, rychlostní limity, mýtné či pokuty jednotlivých evropských zemí přehledně
Financování vozu
Různé možnosti financování nákupu nového i ojetého vozidla.
Novinky
Novinky a akce na webu UlovAuto.cz